Økonomisk kriminalitet

Økonomisk kriminalitet betyder, at der sker en formueforskydning, dvs. at nogen lider et tab samtidig med, at andre opnår en gevinst.

Det er alt sammen godt nok, hvis det går ordentligt for sig, og det er ikke strafbart at være en dygtig forretningsmand eller dygtig til at tjene penge.

Det er heller ikke strafbart at være rigtig dårlig til at drive en virksomhed, taber penge og går konkurs.

Men det er strafbart, når tingene sker uberettiget, urigtigt, ved misbrug eller vildledning, og man med vilje snyder andre.

Hverdagseksempler:

Man kan snyde en forretning, hvor man køber noget på kredit, selvom man ved, at man aldrig kommer til at betale for varerne. Det er bedrageri.

Man kan snyde skattevæsenet ved at give forkerte oplysninger om sine økonomiske forhold, så SKAT ikke får de penge, som de har krav på. Det er skattesvig.

Man kan beholde et ting, som man bare låner eller holder for en anden. Det er underslæb.

Man kan lade andre bruge sin bankkonto til at sætte penge ind på og hæve dem igen, selvom man har en mistanke om, at der er noget galt med det. Det er hæleri.

Og så kan man drive sin virksomhed eller havde som hovedformål at tjene sine penge til sig selv eller andre på uærlig vis med klarhed over, at andre mister penge eller værdier ved det. Og det kan have mange navne. Politiet kalder det organiseret økonomisk kriminalitet.

Økonomisk kriminalitet kan drives både af en person og af en virksomhed – eller begge dele.

Ekspertbistand i Økonomisk Kriminalitet

Vores erfarne advokater har en indgående forståelse for kompleksiteten i økonomisk kriminalitet og er dedikerede til at beskytte vores klienters interesser. Vi arbejder tæt sammen med vores klienter for at opbygge en solid forsvarssag, udforske alle juridiske muligheder og minimere konsekvenserne af anklagerne.

Specialister i Forsvar

Som specialister i straffesager og forsvar er vi dedikerede til at levere en effektiv og engageret forsvarssag for vores klienter. Vi undersøger grundigt beviserne, analyserer juridiske spørgsmål og udvikler strategier, der er skræddersyet til den specifikke økonomiske kriminalitetssag.

88 44 65 69

linda@jusadvokater.dk